MC Cipísek nabízí spoustu akcí pro veřejnost!

MC Cipísek nabízí spoustu akcí pro veřejnost!
foto MC Cipísek
Další fotky: 
MC Cipísek nabízí spoustu akcí pro veřejnost!
MC Cipísek nabízí spoustu akcí pro veřejnost!

MC Cipísek připravuje na 1. listopadu tradiční akci Bude zima, bude mráz, aneb lampionová cesta za panem myslivcem. Letos se koná už 15. ročník. 

Děti s rodiči mohou jako každý rok přinést myslivcům krmení pro lesní zvěř na zimu: bukvice, kaštany, suché pečivo, mrkev, jablka atd. Myslivci si krmení odvezou přímo z akce do svých revírů. Sraz bude letos v úterý 1. listopadu mezi 16.50-17.00 před Mateřským centrem Cipísek na sídlišti Svobody (naproti sběrného dvora). Lampiony samozřejmě s sebou. Na konci lampionové cesty nás bude opět čekat pan myslivec, zpívání, pohádka i drobný dáreček pro děti. Zúčastnit se mohou rodiny s většími dětmi i s dětmi v kočárku. Součástí akce bude i křest nové knížky Markéty Skládalové Mámo, už to zvládnu samo, která vychází den předtím. Knížka má kořeny v mateřském centru Cipísek a je určena rodičům malých dětí. V případě deště se akce nekoná, krmení je ale možné v tomto případě přinést v daný čas před MC Cipísek.

MC Cipísek připravuje v podzimním cyklu programů také řadu akcí pro veřenost, nejen pro své pravidelné návštěvníky. Jde například o individuální psychologické a právní poradenství, které díky dotacím nabízí MC zdarma nebo s dotovanou cenou. Zájemci se ale musí předem objednat. Kromě poradenství jsou rodičům určeny i pravidelné besedy a rodičovská setkání, které probíhají vždy jednou měsíčně. V říjnu byla pro rodiče připravena beseda s P. Mečkovským o tom, jak nastavit dětem hranice ve výchově, aby fungovaly. 9. listopadu se mohou zájemci zúčastnit zážitkové besedy Nebojte se emocí! s M. Skládalovou .Kromě besed se jednou měsíčně konají také rodičovská setkání, vždy v úterý v 18 hodin ( 25.10., 15.11. a 6.12.). Na nich rodiče mohou sdílet své zkušenosti, konzultovat výchovné postupy a besedovat o tom, jak si lépe porozumět s dětmi i sami se sebou.

Maminky s miminky nebo nastávající maminky se mohou zase připojit ke skupině kontaktních maminek, které se setkávají v podpůrné skupině každé sudé pondělí v podvečer v MC v tzv. PoPo kruhu. Kromě sdílení s ostatními ženami se maminky mohou dozvědět něco o nošení dětí v šátku, o kojení, o látkových plenách i bezplenkové komunikační metodě, apod.

Veřejnosti je určena nově tzv. Miniburza v rámci pondělní odpolední herny každé první pondělí v měsíci. Návštěvníci mohou přinést dětské oblečení a obuv  pro děti do šesti, z kterých už děti vyrostly a mohly by posloužit v dalších rodinách. Navštěvníci herny si sami věci vymění či prodají. a děti si mohou zatím pohrát.

Markéta Skládalová, MC Cipísek

Poslat nový komentář