Rada města posvětila vypsání veřejné zakázky na měření rychlosti

Rada města posvětila vypsání veřejné zakázky na měření rychlosti
ilustrační foto

Prostějovští radní na svém řádném jednání 28. srpna schválili vypsání veřejné zakázky na „Měřiče rychlosti vozidel“. Radní zároveň dali přednost pronájmu měřičů rychlosti oproti původně zvažovaným variantám, které počítaly i s možným odkupem měřícího zařízení.

Rada uložila zadat prostřednictvím vybraného mandatáře, společnosti RENADRDS Protender, s.r.o., tuto veřejnou zakázku podle předem stanovsných hodnotících kritérií.

„Radary už víc než rok nefungují. Město však chce i nadále udržet disciplínu řidičů, a proto vybere firmu, která bude měření provádět,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Pospíšil. Po skončení výběrového řízení se prostějovské silnice stanou znovu klidnými a bezpečnými pro chodce, cyklisty i řidiče samotné. A ti, kdo zapomenou nohu na plynu trošku déle, ti si hold připlatí.

(red)

 

Komentáře

Prostějovské silnice jsou i nyní klidné a bezpečné pro cyklisty, chodce i řidiče.. teda pokud si zrovna policisté nehrají na Kobru 11 a nehoní motorkáře a nebo někde zpoza křoví či popelnice neloví "piráty silnic" které pak nebezpečným způsobem zastavují... Fakt se těším až jednou nějakého odvážného přiblblého měšťáka přejedu... Radary slouží jen a jen k posílení městského rozpočtu a na bezpečnost mají nulový vliv... A mimochodem - průměrně právně vzdělaný ob(v)čan s placením pokut problémy nemá :-) J.P.M.

Poslat nový komentář