Merkurovu medaili obdržely i osobnosti našeho regionu

Merkurovu medaili obdržely i osobnosti našeho regionu
ilustrační foto

 

V letošním roce uplynulo 20 let od založení Hospodářské komory ČR. U příležitosti výročí oceňovala osobnosti podnikatelského a veřejného života, které přispěly k podpoře podnikání a k činnosti HK ČR. Ocenění má formu medaile, která nese jméno římského boha obchodu Merkura.

Okresní hospodářská komora v Prostějově nominovala co by významnou osobnost veřejného života primátora Miroslava Pišťáka.

„V průběhu jeho působení ve vedení města nastal výrazný rozvoj veřejného života i rozvoj hospodářského růstu. Došlo k vybudování a rozvíjení průmyslové zóny, která se stala místem působení dvou desítek firem a zahraničních investorů. Většina z nich se řadí k významným zaměstnavatelům regionu,“ uvedla ředitelka OHK Pv Helena Chalánková. Město s OHK Pv aktivně spolupracuje. Mimo jiné se podílí na realizaci pravidelných setkání představitelů města s podnikateli, finančně přispívá OHK na realizaci projektu podporujícího MSP v regionu, OHK v PV má zastoupení v radě i zastupitelstvu města, ředitelka OHK působí v komisích města.

„Za podnikatelskou sféru jsme nominovali Emílii Hnízdilovou, Jiřího Vybírala a Zdeňka Peichla,“ dodala Chalánková, která je rovněž mezi nominovanými osobnostmi za aktivní a intenzivní desetiletou práci ve vedení kanceláře OHK v PV.

Slavnostní předávání se uskutečnilo 3.prosince 2013 v kongresovém sále HK ČR v Praze. (ber)

Poslat nový komentář