"Superkrvavý modrý lví měsíc". Již ve středu!

"Superkrvavý modrý lví měsíc". Již ve středu!
Foto http://www.astronomy.com

Ve středu 31. ledna ve 14,27 nás čeká na obloze podívaná v podobě "super krvavého modrého měsíce". Nemusíte se však bát, ve skutečnosti jde o úžasnou podívanou. K vidění bude po pětatřiceti letech, a pěkně zahraje na city. Protože je lví.

Lví úplněk

Letošní druhý lednový úplněk je ve znamení Lva. Přinese velkou sílu, značnou odvahu a nespoutanou vášeň. V tento den přijdou do středu zájmu naši milovaní. Budeme se chtít více setkávat s přáteli a být nablízku svým partnerům. Budeme více vášniví, odvážní a plní touhy se o někoho starat. Lev pomůže s tím, že budeme mít větší sílu a naše sebedůvěra bude stoupat. A pokud budeme chtít něčeho dosáhnout, v tyto dny se nám to určitě podaří. Je možné, že získáte finance, které vám schází.

A rada na závěr, objevte v sobě aktivitu, hrdost a extrovertnost, ale i pasivitu, ticho a klid. Jezte střídmě, běžte na procházku a hlavně se nestresujte.

Rarity na nebi

"Krvavý měsíc", který způsobuje zatmění, bývá viditelné zhruba třikrát do roka. "Superměsíc" pak jednou za čtrnáct měsíců a "modrý měsíc" jednou za 2.7 let Kombinace všech tří úkazů, která se odehraje na obloze ve středu, se však objeví poprvé po pětatřiceti letech. Další navíc nebude viditelná až do roku 2037.

"Modrým měsícem" nazýváme druhý úplněk v jednom měsíci. První úplněk v tomto roce jsme mohli vidět na Nový rok. "Modrý měsíc" není ve skutečnosti modrý, stejně jako "krvavý" není rudý.

Navíc nastane úplné zatmění Měsíce, tento úkaz na území Čech ale nebude viditelný a nejvíc si ho užijí na Aljašce nebo v Rusku.

Dvojúplňků si letos užijeme. Po těch lednových přijdou dva březnové, naopak v únoru jej budeme na obloze hledat marně. (ber)

Komentáře

Poslat nový komentář