VÍME PRVNÍ: v centru vzniká úřednické ghetto

VÍME PRVNÍ: v centru vzniká úřednické ghetto

Radní schválili odkup budovy v ulici Demelova 6, kterou dosud užívala Domovní správa Prostějov. Město platilo vlastníkovi - Židovské obci - roční nájem ve výši 140 tisíc korun. Do konce roku by měla být podepsána kupní smlouva a objekt převeden do majetku města. Spolu se sousední vysokou budovou, kterou město vlastní, a přístavbou do dvora vytvoří komplex pro celý odbor dopravy.
Město zahájilo jednání se Židovskou obcí o odkupu a dosáhlo shody. Do majetku města přejde budova v Demelově ulici č. 6 za 4,200 milionů korun.
„Podařilo se nám domluvit nižší cenu než jakou původně majitel požadoval (5 mil Kč.), kterou rada schválila, teď se k ní musí vyjádřit ještě zastupitelé,“ uvedl místostarosta Jiří Pospíšil. V současné době probíhá rekonstrukce bývalého objektu Domovní správy, poté projde rekonstrukcí i nízká budova. Do dvora bude ještě přistaveno další křídlo, kde se u přepážek soustředí veškeré služby pro registraci vozidel. Do rekonstrukce nového sídla odboru dopravy investuje město kolem 6 milionů korun.
(jap)

Poslat nový komentář