Město se vyhýbá vyřízení petice

Město se vyhýbá vyřízení petice
ilustrační foto

Prostějovští radní se na svém prvním prosincovém jednání zabývali mimo jiné i peticemi za zachování městské tržnice a záchranu Společenského domu, kterou podatelna přijala již 27. června. 

Přestože petice leží na radnici už téměř půl roku, odpovědi se petiční výbor, potažmo občané Prostějově hned tak nedočkají.

„Petici i urgenci jsme přijali, ale vyřízení petice není časově omezeno není ani stanoveno, že vůbec bude vyřízena,“ uvedl suše starosta Miroslav Pišťák. 

Petici s první tisícovkou podpisů odevzdal petiční výbor 27. června a obdržel potvrzení o jejím převzetí. Od té doby i přes písemnou urgenci koncem října nedostal údajně žádnou odpověď nebo vyrozumění. Signatářům petice i řadě nezúčastněných občanů je trnem v oku především záměr  developera společnosti Manthellan postavit na místě dnešního Společenského domu obchodní galerii bez náhrady zázemí pro kulturní akce. Přestože lokalita figuruje v územním plánu jako místo pro kulturní využití, smlouva o smlouvě budoucí nestanovila Manthellanu povinnost tento záměr dodržet. Radnice podle slov místostarosty Jiřího Pospíšila stále s Manthellanem jedná, s největší pravděpodobností se záměr společnosti zbourat Společenský dům a postavit obchodní galerii posune o rok. Jednatel kulturního zařízení by tak mohl kontrahovat společenské akce ještě do jara 2013. 

Stejně liknavý postoj má vedení radnice k problému zachování městské tržnice. I tu má v rukou společnost Manthellan a inkasuje z ní nájem. Město slíbilo vyřešit problém tržnice do konce letošního roku, zbývá jí na to třiadvacet dní.     

(jap)  

Poslat nový komentář