Velikonoční jarmark vědy a techniky ukáže i Kolumbovo vejce

Velikonoční jarmark vědy a techniky ukáže i Kolumbovo vejce
ilustrační foto plakát

Unikátní akci pořádá prostějovská knihovna ve spolupráci s organizací Věda a technika na dosah. Jde o věděcko-technický jarmark pro širokou veřejnost s velmi pestrým programem, který je běžně pořádaný pouze ve velkých krajských městech. Nejde pouze o aktivity pro děti a mládež, na své si přijdou návštěvníci opravdu každého věku. Akce se koná v budově bývalé ZŠ na Husově náměstí, která se otevře v pátek 11.3. i v sobotu 12.3., vždy od 9 do 17 hodin.

„V tomto období se zaměříme na Velikonoce. Chcete naučit vejce plavat, vyzkoušet si netradiční i tradiční způsoby výroby velikonočních ozdob a hudebních nástrojů nebo pomoci robotovi ve výběru správných barev na kraslice? Dělat pokusy s optikou a světlem, postavit si katapult, vypěstovat mandragoru, vytvořit si vlastní hologram? Nebo vás více zajímají přírodovědné krátké filmy? A co takhle zjistit, jak žijí včely nebo jak se vaří čokoláda? Nic není problém,“ zve za knihovnu Tomáš Štefek.

Během obou dnů můžete v době konání akce přijít kdykoli, o nic z pestrého programu nepřijdete. Program je určen nejen dětem a mládeži, na své si jistě přijde každý. Vstup je zdarma.

Více zde: http://knihovnapv.webnode.cz/news/velikonocni-jarmark-vedy-a-techniky-11-12-3/

Další informace najdete také na stránce http://knihovnapv.webnode.cz/news/velikonocni-jarmark-vedy-a-techniky-11-12-3/, nebo na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1520614358244783/. (red)

Poslat nový komentář