Nestudujte sami, nabízí prostor knihovna

Nestudujte sami, nabízí prostor knihovna
ilustrační foto MMP

S červnem začíná Městská knihovna Prostějov kromě knih a časopisů půjčovat ještě něco jiného. Otevírá totiž pro studující veřejnost novou místnost.

„Není závratně velká, má asi 4 x 6 metrů, ale myslíme si, že pro někoho může být velmi zajímavá. Obzvlášť pro studenty. Místu říkáme týmová studovna. Ve velkých městech se mu také říká HUB nebo coworking area. Zjednodušeně je to studovna, ve které nemusíte být potichu. S partou přátel nebo spolužáků si ji můžete na určitý čas rezervovat, bude jen vaše a nikdo vás tu nebude rušit. Pokud se budete chovat slušně,“uvedl ředitel Městské knihovny Prostějov Aleš Procházka. Jde o ideální prostor například pro studenty ke schůzkám nad jejich projektovými úkoly nebo pro jakékoli společné studium. K dispozici jsou zde dva výkonné počítače, wi-fi signál, projektor s plátnem, flipchart, tabule, stoly, židle, i nějaký ten sedací vak. A co je hlavní, takřka po ruce je 150 tisíc knížek.

„Používání "týmovky" má přirozeně nějaká pravidla a omezení, "vypůjčit" si ji například může pouze registrovaný uživatel knihovny, který za její stav při "vrácení" nese zodpovědnost. Nebo že návštěvníků může být nejvíce deset. Ale můžete být klidně jen dva,“ uzavřel Procházka. Všechny potřebné informace najdete na adrese www.knihovnapv.cz/tymovka, včetně kalendáře, na základě kterého si můžete studovnu rezervovat. (red)

Poslat nový komentář