V neděli se v Prostějově střílelo. Strážníky napadl pes. Zastřelili ho

V neděli se v Prostějově střílelo. Strážníky napadl pes. Zastřelili ho
ilustrační foto

 

V neděli odpoledne se v Prostějově střílelo. Městské strážníky napadl německý ovčák. K útoku ho prý vyslal jeho majitel.

Městští strážníci zasahovali v ulici v blízkosti Sportcentra. Podle neoficiálního zdroje z Městské policie se před nimi muž, trvale žijící v jednom z domů, dal na útěk. „Doběhl domů a pustil na ně svého německého ovčáka,“ sdělil redakci strážník, který si nepřál být jmenován. Městský strážník následně psa usmrtil třemi výstřely. "Zásah byl adekvátní situaci, kolega postupoval naprosto podle předpisů," dodal. Případ je v šetření PČR.

O oficiální verzi redakce požádala Městskou policii a Policii ČR. S odpověďmi vás seznámíme. (ber)

Komentáře

Jasná úroveň městských drábů pana "primátora"...  S bordelem nepřizpůsobivých spoluobčanů nedělají nic, na chudákovi psovi si vylepší své ego ! jasná ukázka ubohosti celé organizace !

Příjměte prosím účast nad ztrátou věrného přítele člověka. Rodinu ve které pes žil znám osobně více než 4 roky, jako řemeslník se pohybuji v rodinném domě i v okolí domu. Psa si pamatuju od malého štěnátka když si jej pořídili. Výcvik není v rodince cizí slovo, ale každodenní rituál, tudíž žádný zanedbaný čokl utržený ze špagátu jako je to vidět u hnědočechů. Nevěřím, že pes chtěl někoho napadnout. Snad i podprůměrně inteligentní člověk pozná, zda pes jde ze zvědavosti nově příchozího očichat nebo je lépe psa neprovokovat k útoku. Nebyl jsem u toho,ale snad použití zbraně v obytné zoně je to nejposlednější co může člověk udělat, moment to vlastně byli strážníci. Možná už dlouho neměli možnost si pozvednout  si seběvědomí, ale i tak v době slzných sprejů a paralizerů popř. obušků existoval i jiný způsob jak si pomoci a chránit se. Je mi z toho smutno, psa a rodiny mi je líto, vím jaké to je, v Kojetíně mi myslivečtí pytláci zastřelili taky německého ovčáka měl tehdy 14 měsíců. Policie to odložila pro nedostatek důkazů ... . Krejsa František  Prostějov

Německý ovčák byl cvičený a poslušný. V pondělí 18.5. jsem viděl majitele psa, jak ovčáka venčí na vodítku a s náhubkem.

Strážník střílel u domů, kde bydlíme. Doufáme, že PČR celý případ vyšetří a strážník už nebude strážníkem. Tři rány do mladého německého ovčáka... Není co dodat !!! MP Prostějov je na lovu.

 

 

Kolikáté zneužití služební zbraně za dobu existence "Městské policie" to je .....!?

 

Vse jsem videl, ten pes nikomu ublizit nechtel, bohuzel prislusnik MP si takhle vylecil sve ego. Obecne se vi, ze kdo se nedostane k PCR, dopravakum nebo celnikum, skonci u mestske, protoze tam vemou kazdyho vola se zakladnim vzdelanim a dodnes nechapu ze jim davaji i zbrane. Pokud se nekde opravdu neco deje, radsi se otoci nebo zalezou do auta. Jsou to sraci, nic vic

naproste a sproste lzi!!! pes NEBYL vyslan a vubec neutocil! a pes za nic nemohl. sprosta poprava chudaka vlcaka! zbran je nejkrajnejsi reseni. policista ji pouzi jako prvni reseni! je to normalni?!

bydlím v ulici kde se to stalo všichni sousedé to viděli.....je to lež pes neútočil, policista si na něm vylil zlost...a jeho majitel je slušný člověk ......

muze se nejak pozadat aby se k tomu policie vyjadrila veřejne ? Nebo sou to takovy ubozaci ze se na to ani nezmuzou ?

pes byl agresivní a útočil na strážníky, jestli byl na volno a neměl náhubek a byl na volném prostranství je dobře že nikoho nepokousal a že ho včas zastřelili!!! měl si ho majitel lépe hlídat. Za psa je odpovědný majitel. Když si ho neumí uhlídat je to hlavně jeho vina!!!!!

Milí čtenáři, za vyjádření strážníka neneseme odpovědnost. Budeme-li mít jakékoliv další informace, obratem je zveřejníme.

Poslat nový komentář