Kvůli binci na zastávce nemůžu spát, stěžuje si devítiletý kluk

Kvůli binci na zastávce nemůžu spát, stěžuje si devítiletý kluk
ilustrační foto policejnidenik.cz

 

Na autobusovou zastávku v Určické ulici v Prostějově si obyvatelé okolních domů stěžují již dlouho. Neruší je chování cestujících, ale nájezdy bezdomovců, kteří zastávku používají jako místo volné zábavy a hlavně konzumace alkoholu. A to i přesto, že v lokalitě je městkou vyhláškou pití na veřejnsoti zakázáno. Na webu města si stěžuje devítiletý kluk.

„Kdy je v plánu rekonstrukce autobusové zastávky na Určické ulici u kruhového objezdu ve směru k rybníku. Bylo by dobré, kdyby tu nebyla. Stále ji využívají nějací lidé k popíjení alkoholu, močí tam, spí tam, vyřvávají tu večer a my si nemůžeme ani vyvětrat, jinak slyšíme kolik ku... apod. tu v PV žije. Nemohu večer spát a je mi 9 let, napsal magistrátu.

„Tato zastávka včetně odstranění stávajícího přístřešku a nahrazení novým bude realizována do konce letošního roku (2015). Stavbu bude realizovat společnost ASA TS Prostějov", odpověděla mluvčí magistrátu Jana Gáborová.

„Co se týče problému s případnými opilci v zastávce, městská policie je informována a dle jejich poznatků se zde občas skutečně objevují bezdomovci. Hlídková služba bude věnovat tomuto místu více pozornosti. V případě, že je zde narušován veřejný pořádek, je však třeba ihned volat na linku 156,“ upozornila. (ber)

Poslat nový komentář