Nezodpovědnost páníčka způsobila zranění jinému psovi

Nezodpovědnost páníčka způsobila zranění jinému psovi
ilustrační foto mb-net.cz

Minulou neděli nechal muž pohybující se na kolečkových bruslích volně pobíhat svého psa. Ten následně napadl a poranil jiného psa. Oba z místa zmizeli.

"Při míjení ženy, která okolo půl deváté ráno venčila svého psíka, volný pes na něj zaútočil. Způsobil mu poranění, která musela být ošetřena na veterinární ambulanci. Bruslař incident nijak neřešil a se psem pokračoval dál," sdělila strážník Jana Adámková. Poškozená událost nahlásila na linku městské policie až po dvou hodinách, tudíž se hlídce nepodařilo muže nalézt.
Celá věc byla z důvodu neznámého přestupce postoupena Polici ČR, a to na základě podání oznámení majitelky zraněného psa. Při těchto vyhrocených situacích je zapotřebí, co nejdříve případ oznámit na policii. Čím později, tím je menší šance na zjištění podezřelého. "Za porušení Zákona na ochranu zvířat proti týrání dle § 27 odst.1j) a to nedodržením povinnosti dané vyhláškou města (v tomto případě, pes musí být na vodítku, mimo určená místa), hrozí přestupci pokuta ve správním řízení až 50 000 Kč. Strážník má možnost v blokovém řízení od 1. 10. 2015 udělit pokutu až 5 000Kč. Samozřejmě lze vymáhat i úhradu za léčebné výlohy a podle občanského zákoníku i odškodnění," dodala Adámková. (red)

Poslat nový komentář