Rodinná dvojka řádila na nádraží. Opilou matku a syna pacifikovali strážníci

Rodinná dvojka řádila na nádraží. Opilou matku a syna pacifikovali strážníci
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Zákaz požívání alkoholických nápojů nebrali vážně 13. prosince hned dva lidé. Před devatenáctou hodinou v hale hlavního nádraží seděla u pokladen matka (48) se synem (28) a oba popíjeli krabicové víno. Na výzvu k opuštění těchto prostor nereagovali. Skončili v poutech na policejní služebně.

„Muž si rozdělal pivo a v konzumaci alkoholu pokračoval. Ani po opakované výzvě nemínila dvojice s konzumací přestat a doklady totožnosti odmítli předložit. Poté hlídku ignorovali a snažili se z místa odejít,“ popsala strážník Jana Adámková.
Situace se vyhrotila natolik, že muž skončil v poutech a i proti ženě nezbývalo jiné řešení než použití donucovacích prostředků, hmatů chvatů, neboť při zákroku se chovala agresivně a snažila se bránit syna. Oba skončili na služebně Policie ČR ke zjištění totožnosti. „Celá událost byla předána správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku, neuposlechnutí výzvy úřední osoby a pro porušení vyhlášky, zákaz požívání alkoholických nápojů na určených místech dle § 46/2 zák. č.200/1990 Sb.,“ dodala Adámková. (red)

Poslat nový komentář