Patnáct tisíc plus příplatky dostanou noví strážníci

Patnáct tisíc plus příplatky dostanou noví strážníci
ilustrační foto ber

Už koncem loňského roku hledala Městská policie Prostějov nové strážníky. Dva muži by měli zajišťovat veřejný pořádek ve Vrahovicích a v Domamyslicích. Jenže zájemci se zrovna nehrnou, postěžoval si ředitel MP Prostějov Jan Nagy.

Zatím se podle Nagyho hlásí pouze jednotlivci. „Myslím, že panuje celkem zbytečná obava z psychotestů. Ty jsou totožné s těmi, které absolvují uchazeči ke státní policii, dělá je pro nás policejní psycholog,“ vysvětlil ředitel s tím, že testy nejsou nic hrozného, spíše jde o schopnost jednotlivce jednat v krizových situacích.

Dalším zádrhelem jsou testy fyzické. “Co si budeme říkat, dnes je většina mladých lidí velmi zdatná v práci s počítačem, ale třeba při shybech na hrazdě se nám zamotávají do tyče,“ dodal s úsměvem Nagy. Na druhou stranu se zájemci nemusí být plavání, to bylo z fyzických testů vyřazeno.

Není ovšem vyloučen i třetí zádrhel, plat. Ten nástupní je totiž 15 tisíc korun, k němu jsou pak určité příplatky, třeba za směnnost. A to je v Prostějově, kde jsou dnes dobře placená volná místa doslova na každé kroku, docela málo.

Pokud máte zájem, přihlášku můžete podat do 10.2. 2016 poštou, nebo osobně na služebně MP.  (ber)

Komentáře

Ten odstavec o platu je vtip? Nevím, kolik bere paní Roháčková za práci, kterou odvádí pro pvnovinky, ale začíná mě to zajímat... protože když někdo napíše, že jsou v PV "doslova na každém kroku" dobře placená místa, tak asi žije hodně mimo realitu! Otázkou je, proč je v PV vůbec někdo nezaměstnaný nebo proč dělají pokladní v hyper a supermarketech za pár korun. No asi proto, že při chůzi městem dělají velké kroky.

Poslat nový komentář