Strážníci hlásí: V hlavní roli pes

Strážníci hlásí: V hlavní roli pes
ilustrační foto MMP

Ke čtyřem psím případům vyjížděli v době od 20. do 22. února prostějovští strážníci. Psi se toulali, kousali, dávili slepice a jednoho z nich zapomněl majitel před obchodem.

Dvacátého února to byly hned dva případy. „V prvním jsme obdrželi informaci o volně pobíhajícím psovi na ulici Olympijská. Oznamovatel ho i zajistil. Hlídka zvíře převezla na služebnu. Pes měl čip, dle kterého byl zjištěn jeho majitel. Nezabezpečení psa bylo s páníčkem řešeno blokovou pokutou pro porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání,“ uvedla strážník Jana Adámková. V druhém případě, který se stal kolem půl sedmé večer, nahlásila žena štěkajícího psa, který měl být delší dobu přivázaný u nákupního střediska na ulici U sv. Anny. Během okamžiku volal muž s tím, že chtěl pohladit psa a ten jej pokousal, vytrhl se z vodítka a vběhl přímo do supermarketu. Při příjezdu hlídky se na místě nacházel nejen lehce zraněný, ale i majitel uvedeného psa, který si ho sám odchytil v prodejně. Celá záležitost se vysvětlila. „V tomto případě nebylo zapotřebí žádného řešení ze strany hlídky. Snad jen doporučení, že na cizího psa se nesahá,“ konstatovala Adámková.

O den později byl nahlášen pes, který pobíhal u Drozdovického rybníku. „Hlídka na místě zjistila, že tento čtyřnohý tulák zardousil tři slepice. Jak majitele psa, tak i poškozeného se podařilo zjistit. Škodu za drůbež chovatel vyrovnal,“ komentovala další případ Adámková. Za nezabezpečení psa mu byla udělena bloková pokuta, dle zákona na ochranu zvířat proti týrání.

Dvaadvacátého února po osmnácté hodině přijali strážníci oznámení o psovi, který je před prodejnou uvázán minimálně tři hodiny. „Volající projevil obavu, zda páníček na něj nezapomněl. Hlídka v provozovně ani v okolí však majitele opuštěného zvířete nenalezla a na uvedené adrese ho není možné  zastihnout. Psík byl převezen na služebnu. Na druhý den si zapomnětlivý majitel psa vyzvedl,“ uzavřela psí případy Adámková. (red)

 

Poslat nový komentář