Útoky ani napadení se nekonala, jak sdělili oznamovatelé. Za pády lidí byla nevolnost

Útoky ani napadení se nekonala, jak sdělili oznamovatelé. Za pády lidí byla nevolnost
ilustrační foto MP

V uplynulém červencovém týdnu řešili prostějovští strážníci několik případů, při kterých se na zemi ocitli lidé. Nikdy ale nešlo o napadení.

V nočních hodinách přijali oznámení o potyčce mezi dvojicí a starším mužem na Plumlovské ulici. "Vyslaná hlídka na místě zkontaktovala ženu ve věku 42 let a dva muže, a to ve věku 34 a 55 let. Vyšlo najevo, že trojice společně oslavovala narození dítěte. Při odchodu domů starší muž zakopl a upadl na zem, kde zůstal ležet. Manželka se ho s kamarádem snažila probrat. Opodál stojící skupinka, kde se nacházel i oznamovatel, uviděla pouze jednání ženy, kdy třásla s mužem na zemi a nad nimi se skláněla třetí osoba. Všichni usoudili, že došlo k útoku a vše nahlásili na linku 156," popsala první incident strážník Tereza Greplová s tím, že vzhledem ke krvácejícímu zranění staršího muže, které si způsobil pádem, strážníci přivolali na místo ZZS. Muž byl převezen na ošetření do nemocnice na chirurgickou ambulanci. Protiprávní jednání nebylo nezjištěno.

O dva dny později, v neděli ráno, řešili strážníci podobnou událost, opět v Plumlovské ulici. Tu nahlásil řidič autobusu, projíždějící kolem osoby sedící na zemi, obklopené hloučkem mladých lidí. Rovněž pojal podezření, že došlo k bitce. "Strážníci na místě zjistili čtyřiadvacetiletého muže, který uvedl, že se mu udělalo nevolno a upadl na stojan na jízdní kola. Stěžoval si na bolest hrudníku. Zranění si způsobil sám při pádu. Skupinka mu chtěla jen pomoci," konstatovala Greplová a dodala, že přivolaná sanita převezla muže na vyšetření do nemocnice. 

Téhož dne v odpoledních hodinách, vyjížděli strážníci na stejné oznámení. Tentokrát se mělo jednat o rvačku několika lidí u drozdovického rybníka. Na místo byly vyslány dvě autohlídky. "Bylo zjištěno pět mužů ve věku 18 až 28 let. Ti shodně uvedli, že jednomu z nich se udělalo špatně. Spadl na zem a ostatní se mu snažili poskytnout pomoc. Zraněný nebyl a přivolání lékaře odmítl. Jevil pouze známky po požití alkoholu," dodala Greplová. Ani v tomto případě se o protiprávní jednání nejednalo. (red)

 

Poslat nový komentář