Agresivní muž vybuřoval v restauraci. Na záchytku jel v poutech

Agresivní muž vybuřoval v restauraci. Na záchytku jel v poutech
ilustrační foto MP

Devátého dubna 2019 ve večerních hodinách přijali prostějovští strážníci telefonické oznámení od obsluhy v restauraci, že mají problém s podnapilým zákazníkem. Do uvedené provozovny byla vyslána hlídka. Servírka označila muže, který si objednal pivo a v průběhu konzumoval i tvrdý alkohol. Ten si s sebou do podniku sám přinesl. Po upozornění obsluhy na nevhodné počínání, začal být vulgární až agresivní.

Další host se servírky zastal a muže vyvedl ven. Muž byl zjevně pod vlivem alkoholu a nekontroloval své chování. Hlídkou byl vyzván k prokázání totožnosti a provedení orientační dechové zkoušky. Naměřeno mu bylo 2,22 promile alkoholu v dechu. "Dotyčný byl ve stavu, kdy nekontroloval své chování. Na místo byl  přivolán lékař k posouzení jeho zdravotního stavu. Při prohlídce lékařem se choval velice agresivně. Ohrožen na životě selháním základních životních funkcí nebyl. Bylo rozhodnuto o jeho převozu do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. Při převozu byla devětatřicetiletému muži, z důvodu jeho stupňující se agresivity a možného napadení, přiložena služební pouta," doplnila informace strážník Tereza Greplová. 

Přestupky proti veřejnému pořádku a občanskému soužití, kterých se dotyčný dopustil, projedná příslušný správní orgán. O tom hlídka muže poučila. (red)

Poslat nový komentář