Půjdou snad lázně k zemi? Město uvažuje o Centru vodních sportů

Půjdou snad lázně k zemi? Město uvažuje o Centru vodních sportů
Foto ber
Další fotky: 
Půjdou snad lázně k zemi? Město uvažuje o Centru vodních sportů

Budova městských lázní je zastaralá a nevyhovující. Podle radních by měla časem ustoupit modernímu Centru vodních sportů. Vše ale záleží na dotacích.

Městské lázně jsou podle jednatele Domovní správy Prostějov Vladimíra Průši morálně zastaralé. „Dnešním požadavkům nevyhovují. Chybí mimo jiné bazénky pro děti a pro relaxaci, welnes je staré,“ sdělil redakci jednatel, podle kterého ale stávající stav budovy není havarijní. „Opravou ale problém pouze posuneme,“ dodal.

Primátorka Alena Rašková se netajila názorem, že rada uvažuje i o asanaci budovy. „Opravy by stály hodně peněz. Uvažujeme o jejich zbourání a postavení na jiném místě,“ uvedla Rašková na poslední tiskové konferenci. Podle jejích slov by bylo ideální vybudování Centra vodních sportů, které by spojovalo vnitřní a venkovní bazény a poskytovalo další komfort. „Byli jsme se podívat na podobná centra v Přerově a Uherském Hradišti. Jsou hodně navštěvovaná a vybavena tak, aby vyhovovala celým rodinám,“ dodala primátorka s tím, že vybudování takového centra by přišlo na zhruba 200 milionů korun. Prostějov by část prostředků mohl získat z dotací.

Stran umístění centra se radní shodují na prostorech v blízkosti Aquaparku v Krasicích. (ber) 

Komentáře

Rada ví vše nejlépe.

Zbourat a postavit jinde????? Má o to místo zájem nějaký Pan stavitel nebo developer??? Peníze nesmrdí - o lidi jde až v poslední řadě.

Lidi, co vás už konečně probere? Začněte chodit k volbám a zabraňte svými hlasy v těch příštích dalšímu pokračování ,,hvězdných kariér" Pospíšila, Raškové a spol. !!! Konkrétně první osoba mi obzvlášť proti srsti, protože ,,vyznávát" leta politiku proti komunistům v barvách ODS a pak si po převlečení kabátu s nimi podat ruku - to musí být vyloženě ,,charakter" !!! Ve volebních programech nebylo ani slůvko o bourání lázní, stavbě Olympijského centra na místě žádaného koupaliště apod. !!!

Nevím, na co potřebuje Prostějov Centrum vodních sportů. Klidně to zbourejte, ale postavte normální bazén, kde se dá normálně plavat, skákat z věže a kde budou mít i děcka svůj bazének. Vykašlete se na nějaký propojování s venkovním bazénem, od toho tu je aquapark v Krasicích.

Dotace jsou ZLO a podporují zločin, s.Rašková! Když na to nemáme, tak se nic stavět NEMÁ! Kdy už to na radnici včetně s.Černoška pochopíte?

Tak na to pozor, aby se podle toho příkladu morálně zastaralí politici, převlékači kabátů, paskřivci, nocležníci ze Skalky a bývalí spolupracovníci STB, VKR, případně Lidových milic nevěšeli za koule do průvanu.

Poslat nový komentář