Zastupitelé neschválili směnu pozemků u reálného gymnázia za ty u městského hřbitova

Zastupitelé neschválili směnu pozemků u reálného gymnázia za ty u městského hřbitova
ilustrační foto wikipedia.org

Včerejší jednání prostějovského zastupitelstva mělo na programu i jednání ohledně směny pozemků. Ta se týkala bývalého židovského hřbitova ve Studentské ulici a pozemků v Brněnské ulici, které patří Federaci židovských obcí.

Směna pozemků p.č. 3104/1 a p.č. 6669/2, oba v k.ú. Prostějov, neprošla. Oč šlo? Město Prostějov mělo v plánu vykoupit pozemky od Federace židovských obcí, které se nachází v blízkosti městského hřbitova na Brněnské ulici. Federace židovských obcí nabídla Prostějovu směnu pozemku v Brněnské ulici za plochu u ZŠ a RG ve Studentské ulici. Za ornou půdu, celkem 11.383 m2, chtěla obec 19.645 m2 metrů parku u reálky. Nabídka neprošla, záměr nesměnit podpořilo 20 zastupitelů.

„Je to klidová zóna v centru města, která nedílně patří k relaxaci. Vyměnit ji za pole na okraji Prostějova, nota bene mnohem menší, považuji za nepřípustné. Konečně, stále se ohledně hřbitova vedou jednání, nevidím tedy důvod, proč by se teď mělo něco takového udělat,“ sdělil redakci jeden ze zastupitelů. (ber)

 

Poslat nový komentář