WC u Metra je v technologické přestávce

WC u Metra je v technologické přestávce
Foto PvNovinky.cz

 

Za poněkud stagnující výstavbu veřejných toalet ve Školní ulici může technologická přestávka. Podle odboru rozvoje a investic prostějovského magistrátu budou toalety dokončeny v termínu v červnu 2014.

Základová deska i s jednotlivými přípojkami je připravena před osazením montovaného objektu WC kontejneru, který je ve výrobě před dokončením. Jeho osazení proběhne v příštím týdnu. Následně bude probíhat výroba a osazení ocelového přístřešku. „Opláštění objektu je z betonových dílců se speciální povrchovou úpravou, kterou není schopen zajistit žádný český výrobce. Proto je tato dodávka řešena z Finska, kde jsou poměrně dlouhé dodací lhůty. Dodání a osazení betonových dílců bude koncem května,“ uvedla mluvčí magistrátu Jana Gáborová. V době mezi osazením WC kontejneru a opláštěním povrchu budou vystavěny přístupové zpevněné plochy ze zámkové dlažby a dopojena splašková kanalizace k hlavnímu kanalizačnímu řádu.

Zhotovení nových veřejných toalet včetně projektové dokumentace, komunikací a napojení inženýrských sítí přijde město na 2,9 milionů korun. (red)

Poslat nový komentář