Rekonstrukce Milíčovy ulice s úsporou.

Rekonstrukce Milíčovy ulice s úsporou.
ilustrační foto
Další fotky: 
Rekonstrukce Milíčovy ulice s úsporou.

Rozbité chodníky, po kterých je o zdraví chodit. Na vymleté díry v silnici si zase stěžují motoristé. Pohled na současnou Milíčovu ulici nevyvolává nadšení. Její stav by se ale už brzo měl změnit k lepšímu. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činila 5,58 milionů korun. Konečná suma za opravu bude nakonec o 47 procent nižší.

„Vítězná nabídka vyhověla všem podmínkám zadávacího řízení a byla podle hodnotících kritérií vybrána jako ekonomicky nejvýhodnější,“ informoval náměstek primátora Zdeněk Fišer. Firmou, která se pustí do obnovy zanedbané ulice je společnost Skanska. Její nabídka obsahovala jako jediná záruku za jakost díla v maximální požadované době, tedy 120 měsíců s cenou 2,95 milionů korun.

„Oproti předpokladu, což bylo 5,58 milionů korun, tak město ušetří 47 procent nákladů," vypočítal Zdeněk Fišer. Vítěz zjednodušeného podlimitního řízení by měl stavební práce dokončit nejpozději do letošního 31. října.

„Předmětem zakázky je kompletní rekonstrukce ulice. Zahrnuje opravu kanalizačního potrubí, demolici a kompletní opravu chodníků, silnic a dalších zpevněných ploch. Dále pak krajinné úpravy, včetně kácení a vysazování stromů, zatravňovacích a zahradnických služeb,“ uzavřel výčet prací Fišer. (kaa)

Foto: magistrát

Poslat nový komentář