Prvním miminkem prostějovské nemocnice je holčička Adélka!

Prvním miminkem prostějovské nemocnice je holčička Adélka!
ilustrační foto MMP

Prvním miminkem narozeným v roce 2019 v Nemocnici Prostějov je holčička Adéla. Narodila se 1. ledna odpoledne, konkrétně v čase 15:14, s porodní váhou 3100 gramů a mírou 49 centimetrů. Její maminka přijela do prostějovské porodnice rodit z dvanáct kilometrů vzdálené obce Brodek u Prostějova.

Do prostějovské porodnice však běžně dojíždějí rodičky i z větších vzdáleností, například z Olomouce, Kroměříže, Přerova, Vyškova či Blanska.

Porodnice Nemocnice Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.

Porodnice Nemocnice Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. (Zdroj Nemocnice Prostějov)

 

Poslat nový komentář