Mým snem je olympiáda, říká Natálie Očenášková

Mým snem je olympiáda, říká Natálie Očenášková
Foto archiv Natálie Očenášková
Další fotky: 
Mým snem je olympiáda, říká Natálie Očenášková

Čtrnáctiletá Natálie Očenášková je žákyní ZŠ E. Valenty v Prostějově. Má jednoho velkého koníčka a tím jsou koně. Věnuje se jim šest dnů v týdnu. Jejím snem je dostat se v sedle čtyřnohého společníka na olympiádu. Natku jsme požádali o krátký rozhovor. 

Jak jsi se vlastně k jezdectví dostala?

K jezdectví mě dostali rodiče. Přibližně když mi bylo okolo tří let, koupili mi poníka Aténu, kterého jsme vycvičili a vychovali až tak, že se se mnou dostal na Mistrovství České Republiky pro pony ve drezůře a na styl šampionát v parkuru. Pak jsem z Atény ale vyrostla a pořídili jsme většího ponyho, který nám ze začátku dělal velké problémy. Teď s ním vyhrávám nejtěžší stupeň obtížnosti v parkuru, jaký v ČR existuje. Máme i kvalifikaci na MČR. Jezdím ještě kobylu shagya arab, která byla divoká a nepřiježděná.

Kde budeš letos v sedle k vidění?

V tomto roce se určitě vyskytnu na závodech s koněm, který pochází z Německa, který by mě měl dovézt, doufám, až na 130 cm, což je také MČR. Jinak nemám problém sednout na jakéhokoliv koně z naší stáje.

Můžeš se pochlubit svými úspěchy?

Úspěchů je dost. 7. místo na MČR, 8. místo styl šampionát. Dvakrát druhé místo na Mistrovství Zlínské oblasti. Super finále styl šampionátu 6. místo. A z normálních závodů mám okolo 70 stužek a cca 20 pohárů.

Jaký je Tvůj cíl do budoucna?

Můj cíl byla vždycky olympiáda, ta je ale zatím v nedohlednu. Takže se chci zatím dobře umístit na MČR s ponym. A příští rok se snažit jet na MČR s velkým koněm. Také chci zkusit Mistrovství Evropy a ne jednou. Naši stáj zatím reprezentují dvě jezdkyně, já a Vanessa Langrová, která má mou poničku Aténu, s kterou se ji velice daří. (ber)

 

Poslat nový komentář