Nový mostek přes Hloučelu bude ještě letos

Nový mostek přes Hloučelu bude ještě letos
ilustrační foto ber

Už v únoru 2014 prostějovští radní projednávali podnět občanů ohledně opravy mostku přes Hloučelu spojujícího lokalitu Hybešovy ulice a okolí s Říční ulicí a obchodní zónou v místě hobbymarketu OBI. Opravu komplikoval fakt, že mostek neměl majitele. Situace se naštěstí změnila a frekventované místo se dočká opravy. Zastupitele s tím seznámil náměstek primátorky Zdeněk Fišer na pondělním jednání.

S podnětem přišla tehdejší radní Milada Sokolová, na kterou se obrátili občané. „Lokalitu důvěrně znám a o tom, že mostek je skutečně v havarijním stavu, vím. Vím i to, že je velice frekventovaný a tak by si opravu zasloužil,“ sdělila tehdy PvNovinkám Milada Sokolová.  

Magistrát tehdy zjistil, že mostek není v evidenci majetku města a nachází se na pozemcích ve vlastnictví České republiky, s právem hospodaření pro státní podnik Povodí Moravy. Provedení rekonstrukce lávky ze strany města tak nebylo možné. „Vody“ se hnuly až o více než rok později, v červenci 2015. Povodí Moravy nařídilo demolici mostku, výstavby nového se ujalo město Prostějov.

Rada města  tehdy odsouhlasila pořízení dokumentace pro propojení obou břehů Hloučely. Stará lávka zmizí a nahradí ji most je široký 2,5 m s obloukovou konstrukcí, který bude splňovat ochranu proti stoleté vodě. Na pondělním zastupitelstvu otázku výstavby nového mostku otevřela zastupitelka Milada Sokolová, která se tázala na horizont výstavby.„Projekt je vypracován, v současné době se soutěží dodavatel stavby," uvedl Zdeněk Fišer s tím, že stavba bude realizována letos. (ber)

Komentáře

Tak to je bomba! Mostek bude stavět město Prostějov a bez dotací ? Přežije takové plýtvání pan exprimátor, který nikdy nedovolil něco bez dotací? Takový místní skrblík, co se naučil šetřit již na výjezdních manévrech LM kdysi a furt si to pamatuje!

Poslat nový komentář