Hledáme zaměstnance!, naříká si Mubea

Hledáme zaměstnance!, naříká si Mubea
ilustrační foto znak

 

Olomoucký kraj dlouhodobě trápí velká nezaměstnanost. V Prostějovsko ale jeden z největších investorů marně hledá desítky zaměstnanců. Chybí mu hlavně strojaři, elektronici či seřizovači strojů. Firma chce přitom brzy otevřít další halu a nabídnout tak práci dvěma stovkám lidí.

Společnost Mubea má pro svůj prostějovský závod problém sehnat desítky zaměstnanců. „Zaměstnanci se nám v současné době hledají těžko. Hledáme kvalifikované pracovníky, zejména strojaře na obsluhu strojů a zařízení, seřizovače, elektroniky, mechatroniky,“ říká Jitka Vaníčková z Mubey. Problém je podle ní i v neochotě lidí za prací dojíždět.

„Strojírenské profese jsou nedostatkové v rámci celé České republiky, někdy bez ohledu na to, jaká je celková nezaměstnanost v tom daném okrese nebo kraji,“ vysvětlil analytik olomouckého úřadu práce Jaroslav Mikšaník. Ve spolupráci s investorem proto ÚP pořádá například rekvalifikační kurzy. (ber)

Komentáře

Hmm, tak vidím, že v Prostějově je Mubea obdoba EDP na Vyškovsku.

nehorazna sikana nebudes chodit prezcasy nebudes mit penize kurvy!Lep,Mlcoch,Petrzela,Tacovsky,Basny nejvetsi z nejvetsich zmrdu

mubea dava svim zamestnancum 90hrubeho nastup agentura gasl dava nastup 100cixteho za stejnou praci tak porad se divite ze mubea hleda zamestnance cele vedeni hali 1 jsou komedianti vadi jim piti ze mate na dilne nebo svacinu ale oni si v kanclu zrat chlebicky muzou prasata oplacany -)

vetsiho hnupa nez je Lep sem nezazil

Kdo zná firmu Mubea HZP, tak ví, jak se vedoucí pracovníci chovají k lidem , jaká tam je buzerace a a za kolik za tohle dostanou zaplaceno. přijdete domů vyřízeni a ještě Vás telefonicky obtěžují na přesčasi. Takže Vám nedají pokoj ani doma.Lidi jsou, ale na Mubeu každej z vysoka kašle.

To by nesměli zaměstnávat stovku cizích státních příslušníků z východu přes agentury a zaplatit raději svým lidem.

Velice jednoduché , pořádně lidem zaplaťte a je po problému. A trochu lidského jednaní.

Problém je ve vedení firmy,nízké finanční ohodnocení , buzerace na pracovišti.

 

Neni se cemu divit kdyz Vas naberou ve velkem s dalsima 30 lidma, zauci na stroji a po 3 mesicich bez podani duvodu Vas vyhodi a naberou dalsich 30 lidi.. se pak nedivim ze nemuzou sehnat lidi.. 

Není se čemu divit, když za odvednou práci a práci přesčas není dostatečné finanční ohodnocení. 

Poslat nový komentář