Budeme mít lepší kafe, tvrdí ředitel Zádrapa

Budeme mít lepší kafe, tvrdí ředitel Zádrapa
ilustrační foto

 

Velké plány má s kavárnou ve Špalíčku Muzeum a galerie Prostějov. Stávajícím provozovatelům, manželům Valentovým, běží výpovědní lhůta. Muzeum chce kavárnu začít provozovat od září. Budeme mít lepší kafe, tvrdí jeho ředitel Daniel Zádrapa. Zároveň odmítá, že výpověď původním provozovatelům byla politickým krokem.

Kauzou, která skončila výpovědí současným provozovatelům, byl zákaz koncertu kapely Jižní ryba. Ta měla ve Špalíčku vystoupit loni v listopadu v rámci cyklu „Hudbou proti zapomnění”. Vedení muzea však koncert zatrhlo s tím, že politika do muzejního objektu nepatří.

„Vizi, že o prostor ve Špalíčku by se mělo starat muzeum samo, jsem představil už v rámci výběrového řízení na post ředitele muzea. Dlouhodobý pronájem nám mnoho peněz nepřinášel, po odečtení nákladů to bylo něco přes dva tisíce korun,” uvedl Zádrapa. Měsíční nájemné zahrnující zálohy na energie bylo ve Špalíčku původně stanoveno na 15 tisíc korun, později se snížilo na 12 825 korun. S výpovědí  muzeum čekalo do chvíle, kdy bude mít administrativně vše zajištěno. Prostor celého Špalíčku bude komponovat jako výstavní. "Něco podobného nám totiž dlouhodobě chybí. Rádi bychom v něm dali prostor mladým umělcům, chceme tu připravovat poetické večery a další akce. Kavárna pak bude jeho přirozenou součástí, lidé se zde budou moci sejít například po skončení vernisáže. A už nyní bych rád všem pravidelným návštěvníkům kavárny vzkázal, že naše káva bude lepší,” prohlásil na úterní tiskové konferenci Zádrapa. (ber)

Komentáře

Nechápu, proč do všeho motáte politiku? Nikdy nikdo nedostal výpověď??? Pokud si někdo pronajme byt, kancelář, kavárnu nebo jiné prostory, musí s rizikem výpovědi počítat. Známá prostějovská provozovatelka kavárny kdysi dostala z prostor v Atriu také výpověď, ale že by to takhle propírala v každých PV novinách......... . Ale to je holt o inteligenci človka. Pokud je paní Valentová schopná podnikatelka a kavárnice, která má navíc jednu provozovnu v Plumlově, další se chystá otevřít a na místo Špalíčku už dostala několik nabídek nemůže si přece na nic stěžovat a mohla by kolem sebe i se svými přívrženci přestat kopat.

Špalíček patří muzeu a s nástupem nového ředitele museli se změnami počítatat všichni. Zvláš´t, když to v organizaci za bývalého ředitele vůbec nefungovalo a muzeum vedli někteří vykutálení zaměstnanci, po kterých zůstala pohroma. Teď, když se snaží nové vedení tu několikaletou spoušť dát do pořádku, najdou se chytráci, kteří budou neustále pomlouvat, házet klacky pod nohy a moralizovat. Všem doporučuji v rámci jarního úklidu, zamést si před svým prahem.

 

Je škoda, že vedení města místo respektování přání svých voličů jde cestou pochybnou a podezřelou. Oblíbená kavárna se ruší a namísto ní má vyrůst nová, lepší. Proč? Kdo ví, lepší se neptat a nedomýšlet, abychom se nemuseli zbytečně rozčilovat. Je jasné, že někomu se na tom něco nehodilo, jinak by se nikdo nehrnul do takto již předem jasně nepopulárního rozhodnutí. Ale to už jde na mě vztek, takže dál raději ani ránu.

Poslat nový komentář