Zaměstnankyně muzea rychlou masáží srdce zachránila starší dámě život

Zaměstnankyně muzea rychlou masáží srdce zachránila starší dámě život
ilustrační foto muzeumpv.cz

Před hodinou v prostějovském muzeu došlo k dramatické situaci. Zkolabovala tam starší paní. Rychlou záchranu jí poskytla jedna ze zaměstnankyň muzea.

"Šlo o zájezd důchodců z Olomouce. Jedna z žen z ničeho nic zkolabovala. Paní Rozmánková jí provedla masáž srdce a zavolala záchranku. Paní byla v bezvědomí. Když ji záchranka odvážela, byla již při vědomí", uvedla jedna ze zaměstnankyň muzea. „Mohu potvrdit, že dnes okolo poledne došlo v prostorách muzea v Prostějově ke krátkému kolapsu ženy. Zaměstnankyně muzea poskytla ženě první pomoc, ta po zhruba deseti vteřinách nabyla znovu vědomí. Pacientku převezla sanitka do nemocnice na vyšetření. EKG nezjistilo nic vážného,“ uvedl Pavel Vysloužil, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje v Prostějově. Potěšující zprávu potvrdila i mluvčí prostějovské nemocnice Radka Miloševská.
"Seniorka byla převezena na interní ambulanci, kde podstoupila řadu vyšetření. Její stav byl shledán jako dobrý a v této chvíli je už na cestě domů," sdělila redakci mluvčí. Podle jejich slov bylo za kolapsem zřejmě dusné a nevětrané prostředí muzea a také dehydratace. (red)

Poslat nový komentář