Bojujete s nadváhou? Přijďte se bezplatně poradit s odborníky do prostějovské nemocnice

Bojujete s nadváhou? Přijďte se bezplatně poradit s odborníky do prostějovské nemocnice
ilustrační foto archiv

 

Když nadváha ohrožuje zdraví, tak se nazývá preventivní akce, kterou v úterý 24. září pořádá Vzdělávací institut AGEL ve spolupráci s Nemocnicí Prostějov. Zájemci z řad široké veřejnosti, kteří v úterý mezi 8.00 a 16.00 hodinou do vestibulu nemocnice dorazí, budou moci podstoupit bezplatná vyšetření a zkonzultovat své potíže týkající se životosprávy s odborníky.

Počet Čechů, kteří mají problémy s kily navíc, rok od roku roste. Každý třetí Čech trpí nadváhou, každý pátý je už obézní. Odborníci přitom o obezitě hovoří jako o epidemii nového století a varují, že nadbytečná kila mohou odstartovat závažné zdravotní problémy. Na rostoucí četnost lidí trpící obezitou upozorňují i odborníci z Nemocnice Prostějov, kteří se rozhodli preventivní akcí na problém upozornit.

Pro veřejnost je připravena série přednášek na téma zdravý životní styl, zdravé stravování či zdravý pohyb. Paralelně budou zájemci na několika stanovištích moci zkonzultovat své potíže a dokonce si i nechat změřit tělesný tuk,“ popisuje program projektová manažerka Vzdělávacího a výzkumného institutu AGEL Mgr. Irena Kučová. Pro všechny budou rovněž připraveny edukační materiály a zdravotní prevenci a zdravém životním stylu. 

Preventivní akce je organizována Vzdělávacím institutem AGEL, o.p.s. Akce je součástí projektu s názvem ZDRAVÁ SPOLEČNOST, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 

Zdroj: Nemocnice Prostějov

Poslat nový komentář