Rekonstrukce náměstí Spojenců začne příští rok!

Rekonstrukce náměstí Spojenců začne příští rok!
Foto ber

 

Rada města Prostějova rozhodla zadat vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení akce Rekonstrukce nám. Spojenců - komunikace, chodníky, veřejné osvětlení, úprava hrací plochy, zeleň v Prostějově formou výzvy jednomu zájemci, a to společnosti Alfaprojekt Olomouc a. s. Rekonstruce náměstí přijde na bezmála 30 milionů.

 

Pro letošní rok schválilo Zastupitelstvo města Prostějova na zpracování projektové dokumentace rekonstrukce náměstí Spojenců částku 400 tisíc korun. „Zmíněná projekční firma předložila nabídku ceny v celkové výši 302.204 korun. Zahrnuje kompletní dokumentaci pro stavební povolení i provedení stavby,“ vypočítal  náměstek primátora Zdeněk Fišer. V parku jsou zcela zničené chodníky, ve špatném stavu je hřiště, zeleň v podobě stromů a místy i tráva. "To vše bude třeba zrekonstruovat, nevyhovující stromy vykácet a vysadit nové," dodala náměstkyně Ivana Hemerková. Rekonstrukce náměstí bude zahrnovat kompletní opravu chodníků, komunikací, parkovacích ploch, veřejného osvětlení, obnovu zeleně a hřišť pro děti. Nové místo, pod zemí, by měly najít i kontejnery pro tříděný odpad. Naopak zachována bude studna, ze které ASA čerpá vodu na zálivku zeleně a čištění komunikací.  I teď je ale vše o dotacích, náklady na rekonstrukci dosáhnou 28 milionů korun. Pokud město finanční prostředky sežene, s rekonstrukcí začne již příští rok. (ber)

 

Komentáře

Hemerková už zase bude řádit- skončí to masakrem stromů jako teď na Tylové, kde se bude mimo jiné budovat další nesmyslný kruhový objezd!

Poslat nový komentář