Radnice bojuje o další osázení na náměstí. Vše je prý na památkářích

Radnice bojuje o další osázení na náměstí. Vše je prý na památkářích
ilustrační foto

Na webu města Prostějova se objevil dotaz, zda bude stromy osazena i levá strana náměstí. Podle jednoho z obyvatel města jde o nepříliš dobré řešení stromy vyrostou a z náměstí se stane velmi nesymetrický celek. Město o dosazení jedná.

„Již několik měsíců usilujeme o povolení výsadby i na druhé straně,“odpověděla náměstkyně primátorky Ivana Hemerková s tím, že výsadba náměstí je zcela v souladu s vyjádřením památkářů.

„Nyní jednáme o podobě květinové výzdoby v květináčích. Celé řešení je již navrženo, vše ale musí být schváleno,“ dodala náměstkyně. V tomto okamžiku musí zůstat náměstí v nezměněné podobě. (ber)

Komentáře

Myslím si, že taková výsadba nemá na centrálním náměstí co dělat, až budou stromy 15- 20 metrové a zastíní všechny domy včetně radnice, tak už je nikdo nepokácí. Na náměstí byly vždy menší kulovité stromy, které jsou kolem promenády na kuželně (před touto úpravou ze začátku 20 století nebyly na náměstí stromy žádné) Pokud je prioritou zastínění laviček na sezení tak by jim stromy měli být co nejblíže, ne uprostřed trávníků. Uvědomuje si tazatel, že pokud bude vysázena další řada stromů na druhé straně tak pak budou muset padnout stromy, které jsou uprostřed? Asi by bylo dobré aby byl návrh dělaný celkově a rukou zkušeného urbanisty a zahradního architekta a ne tak jak si vzpomene paní náměstkyně - původně totiž měli být dosazeny stromy uprostřed tak aby tvořili alej, pak se ale vysadila řada na jižní straně a teď následují další nápady.....

Poslat nový komentář