Na hlavním náměstí se nesmí sázet stromy. Prý kvůli památkářům

Na hlavním náměstí se nesmí sázet stromy. Prý kvůli památkářům
ilustrační foto SOKa, ber
Další fotky: 
Na hlavním náměstí se nesmí sázet stromy. Prý kvůli památkářům

Na hlavním prostějovském náměstí byl před několika dny pokácen nemocný habr. Náhrada za něj ale vysazena nebude. Kvůli památkářům.

"Podle názoru památkářů nelze jakoukoli výsadbu stromů na hlavním prostějovském náměstí akceptovat. Protože z historického pohledu zde stromy nikdy nebyly," uvedla náměstkyně primátorky Ivana Hemerková. Podle jejích slov město těžce obhajovalo i výsadbu dubového stromořadí a zachování habrů před muzeem.

V současné době památkáři povolili na základě studie revitalizace zóny kolem zámku alespoň výsadbu na Perštýnském náměstí. "V parčíku před Modrým lvem přibudou čtyři stromy," dodala Hemerková. (ber)

Komentáře

Z historického hlediska je jisté, že se z oken měšťanských domů také vylévaly výkaly a odpadky. Budou se k tomu památkáři chtít také vracet?

Dnes, kdy je dozajista zájem oživit centrum a vrátit sem tradici sobotního a nedělního korzování občanů města, tak budeme v rámci historického pohledu z příjemného posezení ve stínu vzrostlých stromů občanům připravovat vyžhavenou dlažbou solární saunu...

Ať žije mrtvé město !!!

Z historického hlediska nebyly na náměstí ani kovové lavičky, PRIOR a řada dalších věcí. Doporučoval bych proto toto všechno odstranit také.

Kdo na radnici vymyslel tento hloupý argument ohledně historie?

Např. socha Masaryka na náměstí též historicky nebyla - také tedy s ním pryč.

Atd.

Takze uz vime co nastane-VSE VYKACET!

Poslat nový komentář