Jak bude vypadat náměstí Spojenců? Podívejte se

Jak bude vypadat náměstí Spojenců? Podívejte se
ilustrační foto MMP, Vizualizace: Ing. arch. Michaela Nášelová

Jak PvNovinky informovaly, prostějovské náměstí Spojenců projde důkladnou proměnou. 

„Náměstí si jistě zaslouží úpravu, která nabídne nejen nové komunikace, ale také například hřiště pro volnočasové aktivity či nové chodníky. Oslovujeme proto šest možných dodavatelů, kteří by se do obnovy mohli pustit. Jejich nabídky budeme posuzovat podle jejich ekonomické výhodnosti,“ uvedla primátorka Alena Rašková.

Práce by měly začít před 1. 6. 2017, ukončení a předání díla je plánováno nejpozději do 31. 8. 2018. Práce budou probíhat ve čtyřech etapách, dvě letos a dvě v roce příštím. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 35,5 milionu korun (bez DPH). Ve smlouvě bude zahrnuto i pojištění dodavatele za způsobenou škodu ve výši pojistné částky 15 milionů korun. Pro zajištění povinností dodavatele plynoucích z poskytnuté záruky za jakost díla – kvalitu stavebních prací navrhujeme požadovat bankovní záruku ve výši 1,5 milionu korun, tedy ve výši 4,2 procent předpokládané hodnoty zakázky. (red)

Komentáře

Souhlasím s předešlým komentářem.
Je to jen další pokračování systematické likvidace vzrostlé, funkční zeleně - zelených plic našeho města.
Po takové revitalizaci se může klidně vrátit název Rudé náměstí. Myslím, že stav po revitalizaci by vystihoval lépe.
Za tolik peněz se nenávratně a výrazně zhorší mikroklima celého velkého prostoru a v létě to bude další nezastíněná, rozpálená plocha ve městě, kde už nic nepohltí polétavý prach, a která bude dlouho do noci sálat naakumulovaný žár.
Místo do zeleně se budou zdejší obyvatelé moci koukat sobě do oken.

No nevím, já zatím vidím zase jen víc dlážděných ploch a parkování na úkor trávníku..Takové bez nápadu, velmi strohé a studené.. snad tam zůstane aspoň ta kašna!

Poslat nový komentář