Rekonstrukce náměstí Spojenců se protáhne ze sedmdesáti na jedenaosmdesát dní

Rekonstrukce náměstí Spojenců se protáhne ze sedmdesáti na jedenaosmdesát dní
ilustrační foto

Nedávné přívalové deště a vícepráce se podepisují na délce investiční akce, kterou je právě probíhající rekonstrukce náměstí.

„Práce, které jsou naplánované na tento rok, měly trvat sedmdesát dnů. Z důvodu nevhodných klimatických podmínek v průběhu letošního měsíce června a července, kdy nebylo možné pokračovat ve stavební činnosti, se na nás obrátila společnost STRABAG a.s., zda je možné konečný termín prací o pár dní posunout,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Dle vyjádření firmy právě přívalové deště znemožnily na stavbě pracovat každý den a následný den po dešti. Společnost proto požádala o posunutí termínu dokončení díla o šest dní. Navíc se navýšil objem stavebních prací z důvodu skrytých konstrukcí (množství betonových základů pod schody, bývalou sochou, bývalou požární nádrží, která se nacházela v konstrukčních vrstvách budoucích komunikací), havarijního stavu poklopu studny a jejich rozvodů, která slouží pro zásobování vodou záchranného integrovaného systému a správce veřejné zeleně a zpevněných ploch společnost FFC. Tyto práce termín dokončení stavby posunují o dalších pět dní.

„Je třeba říci, že zhotovitel provádí stavební práce kvalitně a důsledně, snaží se využít všechny dny k práci. Ta probíhá v sobotu i neděli, včetně nedávných svátků. Proto jsme se jim rozhodli vyjít vstříc,“ uzavřel první náměstek primátorky Fišer.

Se stavební společností bude proto uzavřen dodatek smlouvy na posunutí termínu dokončení III. a IV. etapy realizované v roce 2017 ze sedmdesáti na jedenaosmdesát dní. (red)

Komentáře

Prostějov město květin a divoké zeleně, jak je vidět na snímku.

Poslat nový komentář