Námětové cvičení prověřilo dobrovolné hasiče

Námětové cvičení prověřilo dobrovolné hasiče
ilustrační foto

V rámci odborné přípravy členů jednotek požární ochrany v oblasti ochrany obyvatelstva proběhlo ve Stražisku taktické cvičení. Místem cvičení byl les u obce Čunín a sokolovna v obci Stražisko. Hasičský záchranný sbor Prostějov připravil cvičení pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí kategorie JPO V. Bylo zaměřeno na evakuaci dětského tábora a pátrání v terénu.

Cvičení se zúčastnilo 12 jednotek sborů dobrovolných hasičů a 8 kynologů ze Záchranné brigády kynologů Jihomoravského kraje. K reálnosti přispělo využití figurantů ze střední veřejnoprávní školy TRIVIS Prostějov. Celé cvičení organizovali příslušníci HZS Olomouckého kraje, územní odbor Prostějov. Námětem cvičení bylo plošné pátrání po dětech v lese, vytvoření evakuačního střediska a zabezpečení dětí. Hasiči vytvořili rojnici a se zapojením psovodů se záchranářskými psy vyhledávali děti v lese, další skupiny zajišťovaly dovoz materiálu ze skladu humanitární pomoci v Hamrech pro vybudování zázemí štábu velitele zásahu v Čuníně, shromaždiště a evakuačního střediska, vytvoření zázemí pro štáb velitele zásahu, stavěli záchranářský stan HZS a zajistili osvětlení prostoru pomocí osvětlovacího balonu.

„Poté byly děti postupně evakuovány do připraveného evakuačního střediska v sokolovně ve Stražisku a byla jim poskytnuta veškerá péče. Celé cvičení končilo a ž kolem půlnoci,“ přiblížila průběh námětového cvičení Alice Hrubá z HZS Olomouckého kraje, územní odbor Prostějov.

(jap)

Poslat nový komentář