Národní dům město nikdy nedotovalo!

Národní dům město nikdy nedotovalo!
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Obecně prospěšná společnost Národní dům byla založena 9.9.1999. Zakládajícími členy společnosti bylo město Prostějov, Švehlova střední škola a Střední odborné učiliště v Prostějově. Pro žáky zmíněných dvou škol je secesní skvost místem odborné praxe. Ne všem se to ale líbí.

„V čele OPS jsem stál šest let. Zastupitelstvo nikdy společnosti neschválilo ani korunu finanční dotace, všechny funkce v OPS jsou bezplatné,“ uvedl zastupitel Josef Augustin. Společnost brání i náměstkyně Ivana Hemerková, která nyní stojí v jejím čele. „Pro výuku žáků je to ideální prostředí, jsou zde ale pouze v době výuky, jinak je tam jiný personál. Někdy se něco nepovede, s tím souhlasím, ale nejsme ztrátoví,“ konstatovala Hemerková s tím, že letos je zisk 23 tisíc korun.

Někteří zastupitelé jsou ale jiného názoru. „Je to jedna z nejkrásnějších a nejcennějších budov ve městě. Rád bych tam vodil návštěvy i v rámci pohoštění, ale to prostě kvůli úrovni stravování není možné,“ posteskl si PvNovinkám jeden z nich, který si nepřál zveřejnit jméno.

Jak to vidíte s obsluhou a kvalitou jídla v Národním domě vy, čtenáři? (ber)

Poslat nový komentář