Opravy Národního domu by měly odstartovat v dubnu

Opravy Národního domu by měly odstartovat v dubnu
ilustrační foto MMP

Rada města Prostějova vyhlašuje zadávací řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce při opravách Národního domu v Prostějově. Kompletně hotovo by mělo být do konce října roku příštího.

„Jde o celkovou opravu budovy Národního domu v Prostějově. Mám - li být konkrétní, jedná se o opravy fasád, určených vnitřních prostor v suterénu, druhém a třetím podlaží a obnovu a revitalizaci zahradní restaurace,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že práce by zde měly být zahájeny do 1. 4. 2018. Dokončení oprav secesní budovy a předání díla je plánováno do 25. 10. 2019. Ve vnitřních částech Národního domu by stavbaři měli být s opravami hotovi do 20. 8. 2019.

Při hodnocení v zadávacím řízení bude dáván největší důraz na ekonomickou výhodnost té či oné nabídky. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 60 967 655,- Kč (bez DPH). Spolufinancování bude město Prostějov směřovat na dotaci, která je poskytována v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), který se zaměřuje na dotace pro obce. Možná výše dotace může činit až 90 procent způsobilých výdajů.

Město Prostějov při opravě tohoto secesního skvostu nepodcení ani záruky.

„Záruku na jakost stavebních prací, s ohledem na podmínky IROP, požadujeme v délce šedesáti měsíců a záruku na jakost navrhujeme ve výši pěti procent z nabídkové ceny díla. Pojištění dodavatele na riziko škody způsobené třetím osobám požadujeme ve výši pojistné částky deset milionů korun a stavební a montážní pojištění ve výši pojistné částky dvacet milionů korun. Po dodavateli pro zajištění jeho povinností plynoucích z účasti v zadávacím řízení dále požadujeme složení jistoty ve výši dvou procent z předpokládané hodnoty zakázky,“ vyjmenoval náměstek Fišer. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář