Kdo ponese odpovědnost na tragickou nehodu ve Vrahovicích?

Kdo ponese odpovědnost na tragickou nehodu ve Vrahovicích?
ilustrační foto

Druhé soudní líčení čeká na řidičku, která údajně stojí za vážnou dopravní nehodou policistů ve Vrahovicích. Po střetu jejího auta s vozem policistů, kteří pronásledovali neukázněného motorkáře, zůstali na silnici jak zranění, tak poničená auta. V zítřejším líčení má vypovídat poslední svědkyně, posuzovat se budou video snímky a další znalecké posudky.

Prvního líčení, které řídí soudkyně Adéla Pluskalová, se 14. května účastnili jak oba zranění policisté, obviněná řidička, tak i řada svědků. Podle informací z jednání je pravděpodobné, že škoda dosáhne až k jednomu milionu korun.

„Motoristka je obviněná z toho, že v loni, 28. března ve Vrahovicích, svou jízdou zabránila průjezdu policejního auta s právem přednosti v jízdě. Nesledovala provoz. Na svědomí má těžkou újmu na zdraví a vysokou škodu,“ konstatoval na jednání státní zástupce Ondřej Frgal.

Svoji výpověď přinesli jak oba zranění policisté, kteří si prý nic nepamatují, tak řada svědků. Sama obviněná tvrdí, že policejní auto neviděla. To mělo podle svědků zapnuté zvukové i světelné zařízení. Jak ale míní obhájce řidičky Martin Kalabis, klíčovým je podle něj vybavení policejního auta.

„Na jeho nedostatcích založíme obhajobu. Vybavení auta totiž nesplňovalo specifikaci vyhlášky. Bylo tedy nedostatečné a nezaručovalo takzvané právo přednosti v jízdě,“ konstatoval obhájce. (kaa)

Foto: Policie ČR

Poslat nový komentář