AKTUALIZUJEME: Pozor! Nehoda u Smržic! Vlak a nákladní auto!

AKTUALIZUJEME: Pozor! Nehoda u Smržic! Vlak a nákladní auto!
foto Alena Rubešová

Dnes krátce před osmou hodinou došlo na  silnici 37760 v křižovatce Kostelecká - Tichá  k nehodě vlaku a nákladního auta. Provoz na trati je zastaven pravděpodobně do 10:30 hodin. Nehodou jsou ovlivěny oba směry provozu na komunikaci.

Na přejezdu došlo ke střetu motorového vlaku s návěsem nákladního vozidla. Na místě jsou hasiči a policisté, probíhá vyšetřování nehody. 

V osobním vlaku cestovalo v době střetu podle původních informací Českých drah asi sto lidí. Podle pozdějších informací se však ve voze nacházelo jen 38 cestujících.

"Ke střetu došlo v křižovatce s Tichou. Nákladní vůz jel ve směru od Prostějova a jeho řidič dle svých slov přehlédl přijíždějící vlak," sdělil PvNovinkám policejní mluvčí František Kořínek. Podle jeho slov nebyl nikdo zraněn, ve vlaku cestovalo 38 lidí. U strojvedoucího a řidiče byly provedeny testy na alkohol, u řidiče i na drogy, vše negativní. "Škoda na návěsu je odhadnuta na 80 tisíc, na vlaku na 20 tisíc. Provoz ve směru na Smržice je částečně ovlivněn, lze ale projet," dodal mluvčí.

Náhradní dopravu zajišťují pro České dráhy autobusy. Provoz bude omezen zhruba do 11 hodin. (ber)

Komentáře

No asi neprehledl, ale protoze byla takova mlha, tak ho proste nevidel a nez projel za 3-4 vteriny s navesem, vynoril se z mlhy vlak...stalo se to i kvuli tomu, ze tam neni svetelna signalizace... Ridic mel smulu...

Poslat nový komentář