Nepochopitelně nedal přednost na přehledné křižovatce

Nepochopitelně nedal přednost na přehledné křižovatce
Foto Policie ČR Prostějov

Hasiči po nehodě vyprošťovali řidiče zaklíněného v autě. 

K závažné dopravní nehodě došlo ve středu 14. prosince 2011 v 07.15 hodin na křižovatce mezi Kostelcem na Hané a Smržicemi. Osmapadesátiletý řidič Škody Octavia přijížděl po vedlejší silnici od Čelechovic na Hané a nedal přednost Škodě Felicia Combi s nákladním přívěsným vozíkem jedoucí po hlavní ve směru od Kostelce na Hané.  

Došlo ke střetu, po kterém obě vozidla vyjela mimo vozovku a Škoda Felicia combi se otočila na levý bok. Při nehodě utrpěl řidič Octavie zranění a zůstal zaklíněn ve vozidle, jeho vyproštění provedli zasahující hasiči. "Přesná povaha zranění a doba léčení nebyla dosud stanovena a muž byl z místa nehody převezen vozidlem rychlé záchranné služby do nemocnice. Řidič a spolujedoucí z vozidla Škoda Felicia combi při střetu utrpěli lehká poranění spočívající ve zhmožděninách, přesná povaha těchto poranění a doba léčení nebyla dosud stanovena," podotkla Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.

Vznikla hmotná škoda na obou motorových vozidlech a nákladním přívěsném vozíku, která byla předběžně vyčíslena na 105 tisíc korun. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu byla provedena přístrojem Dräger u obou řidičů s negativním výsledkem. Příslušníci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje - Prostějov po nehodě provedli kontrolu a zajištění vozidel před případným únikem provozních kapalin. Věc dále šetří Dopravní inspektorát Policie ČR Prostějov. 

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář