Správné mytí rukou? Předvedou vám v nemocnici!

Správné mytí rukou? Předvedou vám v nemocnici!
ilustrační foto internet

 

Všechny tři nemocnice společnosti Středomoravská nemocniční se i v letošním roce připojí pod záštitou Světové zdravotnické organizace k akci s názvem „Zachraňte životy – myjte své ruce“. Lidé v Prostějově, Přerově i ve Šternberku tak budou mít jedinečnou možnost zjistit, proč je správná hygiena rukou tak důležitá a jakou hrozbu může nesprávná hygiena představovat. Akce se uskuteční na všech pracovištích, v Prostějově, Přerově i Šternberku, v pondělí 5. května v dopoledních hodinách.

Do Nemocnice Prostějov mohou zájemci přicházet od 8.00 do 13.00 hodin do vstupní haly nemocnice, kde na ně budou již čekat zdravotníci. Příchozí budou mít jedinečnou možnost zkontrolovat si svou techniku mytí rukou pod UV lampou, která zobrazí všechny skryté nečistoty. „Uvítáme všechny věkové skupiny od malých dětí až po seniory. Akcí chceme podpořit péči o ruce a jejich čistotu, a to jak v běžném životě každého z nás v domácnostech i na pracovištích, tak ve zdravotnických zařízeních,“ vysvětluje primář centrálních operačních sálů a centrální sterilizace Nemocnice Prostějov MUDr. Jiří Šťastný.

Na neumytých rukou se uchycují nejčastěji bakterie, viry a parazité. Největší a nejčastější hrozbou je virová hepatitida typu A, která bývá často označována lidově jako nemoc špinavých rukou a jehel. Velkou hrozbou, a to především pro děti, je riziko onemocnění průjmem. „Nemytýma rukama se však přenáší celá řada dalších onemocnění, proto by lidé měli vědět, jak správnou hygienu dodržovat,“ doplňuje MUDr. Jiří Šťastný.

 

 

Poslat nový komentář