Prostějovská nemocnice má titul Baby friendly hospital

Prostějovská nemocnice má titul Baby friendly hospital
ilustrační foto nemocnicepv.cz

 

Porodnice Nemocnice Prostějov se pyšní titulem Baby friendly hospital - nemocnice přátelská k dětem. Nastávajícím maminkám nabízí tři samostatné, klimatizované porodní boxy se sociálním zázemím. Součástí vybavení je také porodní vana a velká pohodlná polohovatelná porodní lůžka. Rodička může využít přítomnost blízké osoby po celou dobu porodu zcela zdarma.

Celkem 477 dětí se narodilo v prvním pololetí letošního roku v Nemocnici Prostějov. Nejplodnějším měsícem byl dosud březen, kdy zdravotníci pomohli na svět 92 novorozencům. Mezi dětmi, které se v prvním půlroce narodili v Nemocnici Prostějov, bylo 238 děvčátek a 239 chlapců, z toho byly dva páry dvojčat. „Počty jsou téměř stejné jako ve stejném období v loňském roce, kdy jsme pomohli na svět 495 dětem, ale loni mezi nimi nebyla žádná dvojčata,“ prozradila  Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov. Zatímco nejplodnějším měsícem byl letos březen, nejméně dětí si pro svůj příchod na svět vybralo červen. (red)

Komentáře

 Porodní vana,do které se stejně nerodí.Polohovatelné lůžko,se kterým můžou manipulovat jen neochotné sestry,takže postačí obyč. lůžko.A jít se osprchovat to ze strachem,že vám nadá uklízečka že je v koupelně mokro.Takže tato porodnice není žádná hitparáda!

Poslat nový komentář