Parkovacích míst u nemocnice bude o 45 víc. Bez příplatku

Parkovacích míst u nemocnice bude o 45 víc. Bez příplatku
Foto ber

 

Původně mělo být na parkovišti, které se právě buduje v areálu prostějovské nemocnice, 104 parkovacích míst. Ve skutečnosti jich bude 149. Za stejnou cenu.

I když se původně mluvilo o stovce parkovacích míst, už v soutěži o dodavatele stavby jich bylo 149. „Projekt na vybudování parkovacích míst v areálu nemocnice, na kterém se finančně podílí Olomoucký kraj, Středomoravská nemocniční a.s. a město Prostějov, je realizován v takové podobě, v jaké byl vysoutěžen. Nedošlo tudíž ani k navýšení finančních prostředků ze strany kraje,“ potvrdila informaci mluvčí kraje Kamila Navrátilová. Podle mluvčí Magistrátu města Prostějova nepřiplatí ani on: „Finanční podíl města se nezvýší.“

Parkoviště bude sloužit pro odstavení motorových vozidel návštěvníků nemocnice, počet nových stání je 149, z toho 8 pro imobilní občany. Parkovací stání jsou navržena ze zámkové dlažby, obslužná komunikace bude mít živičný povrch, přístupové chodníky budou ze zámkové dlažby. Ve výběrovém řízení, kterého se zúčastnli čtyři zájemci, uspěla firma Strabag. (red)

Poslat nový komentář