V prostějovské nemocnici navštívil Mikuláš děti i zdravotníky

V prostějovské nemocnici navštívil Mikuláš děti i zdravotníky
foto Nemocnice Prostějov

Družina složená z Mikuláše, dvou andělů a čtyř čertů dorazila v pátek 4. prosince do Nemocnice Prostějov. Zpovědi z hříchů, básničky a písničky si přitom čerti s Mikulášem vyžádali nejen od malých pacientů, ale také od sestřiček a lékařů dětského oddělení či pacientů léčebny dlouhodobě nemocných. Odměnou všem zúčastněným byly příjemné chvíle strávené u koled a říkanek, ale samozřejmě také mikulášská nadílka.

Na dětském oddělení probíhala akce formou hromadné mikulášské besídky, v rámci které děti spolu se zdravotníky zpívaly i recitovaly. Odměnu od Mikuláše si každý ze zájemců musel zasloužit. „Letos byla akce opravdu vydařená. Kromě pěkných písniček, koled a básniček jsme dokonce rozdávali odměnu i za vyřešený matematický úkol, kterému dal jeden z našich dětských pacientů přednost,“ popisuje vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov Jitka Voříšková s tím, že nadílky se dočkalo dvanáct aktuálně hospitalizovaných dětí dětského oddělení spolu se zdravotníky, jeden dětský pacient ušního oddělení a také sedm desítek pacientů oddělení léčebny dlouhodobě nemocných.
Rolí Mikuláše, čertů a andělů se ujali již tradičně studenti ze Střední zdravotnické školy Prostějov, kteří se postarali také o samotné dárkové balíčky. „Studentky nám letos připravily balíčky s domácími perníčky a dětem navíc přinesly krásné látkové sněhuláky, kteří teď malým pacientům budou dělat společnost,“ doplnila Voříšková. (Zdroj Nemocnice Pv)

Komentáře

Super !

Bylo to fajn :-)

Poslat nový komentář