Dvě stovky pacientů Nemocnice Prostějov o tradiční Vánoce nepřijdou

Dvě stovky pacientů Nemocnice Prostějov o tradiční Vánoce nepřijdou
foto Nemocnice Prostějov

Pacienti Nemocnice Prostějov, kteří nebudou moci trávit svátky doma, o vánoční atmosféru ani štědrovečerní večeři nepřijdou. Zaměstnanci nemocnice se každoročně snaží sváteční kouzlo a zvyky Štědrého dne pacientům přinést až k nemocničním lůžkům a ani letošek nebude výjimkou.

Prostory nemocnice již nyní zdobí vánoční dekorace, na chodbách se blýskají nazdobené stromečky a na všechny, kteří nebudou moci trávit Štědrý den v kruhu rodiny, čeká i tradiční večeře s rybou a bramborovým salátem. Pro děti, které budou během svátků hospitalizovány, mají navíc na dětském oddělení připraveny dárky, které budou rozdávat 24., ale i 25. nebo 26. prosince, pokud během svátků přijdou noví dětští pacienti.
„Vánoční svátky jsou svátky kruhu rodiny, a byť se snažíme všem pacientům umožnit, aby byli na Štědrý den doma, někdy to zdravotní stav zkrátka nedovoluje. V rámci našich možností se jim alespoň snažíme zde v našich prostorách svátky a vánoční pohodu připomenout - ať už dekoracemi, slavnostním menu nebo i drobnými dárečky pro děti. Pro zdravé lidi je toto skoro samozřejmost, ale pacienti v nemocnicích vždy takové štěstí nemají. Přitom právě oni mnohdy potřebují duševní povzbuzení ze všeho nejvíce,“ říká Marie Jouklová, náměstkyně pro nelékařskou zdravotní péči Středomoravské nemocniční s tím, že letos v Nemocnici Prostějov bude muset zůstat na Štědrý den okolo dvou set pacientů. V případě zájmu budou moci pacienti po dohodě s personálem během svátků využít i prodloužené návštěvní doby nad rámec běžných doporučených časů. (red)

Poslat nový komentář