Nové centrum rehabilitace je fajn, už teď je ale malé, říká primář

Nové centrum rehabilitace je fajn, už teď je ale malé, říká primář
Foto ber

Nemocnice Prostějov před nedávnem otevřela nově zrekonstruované Centrum léčebné rehabilitace. O pár slov týkajících se tohoto velmi vytíženého oddělení, požádaly PvNovinky primáře Petra Konečného.

  • Pane primáři, je vidět, že máte z provedené rekonstrukce velkou radost!
Bezpochyby. Centrum samotné bylo vybudováno v roce 1994 a modernizaci skutečně potřebovalo. Mohl jsem se na rekonstrukci díky osvícenému vedení nemocnice spolupodílet a v průběhu půl roku stát při vzniku téměř nového lůžkového oddělení i ambulance. Těch 28 milionů bylo investováno dobře, doufám, že k plné spokojenosti pacientů i personálu. 
  • Kdo vaše centrum využívá?
Jsou to pacienti s problémy s pohybovým aparátem, po úrazech, amputacích, operacích, endoprotézách, ale i s cévní mozkovou příhodou.
  • Co všechno pacientům nabízíte?
Fyzioterapeuti jsou specializovaní v široké škále technik jako např. Vojta, PNF, Lewit, Bobath, McKenzie, Brunkow, Schroth, spirální dynamika, senzomotorická stimulace, Brugger, Klein-Vogelbach, S-E-T koncept, SM systém, lymfodrenáž, míčková facilitace, respirační fyzioterapie, tejping a kineziotejping, škola zad, léčba stresové inkontinence, léčba funkční sterility podle Mojžíšové, rehabilitace ruky, robotická ruka.V neposlední řadě je součástí přízemí i pracoviště ergoterapie, kde se provádí výcvik všedních denních činností a testování zbytkového funkčního potenciálu u trvale postižených pacientů.
  • Kolik centrem projde za měsíc pacientů?
Zhruba dvě stě jich projde ambulancí, lůžkovou část jich využije šedesát. Máme tam třicet lůžek, už dnes ale vím, že je to málo. Bohužel, pacientů nám stále přibývá. (ber)

Poslat nový komentář