S bolavými klouby může pomoci radioterapie

S bolavými klouby může pomoci radioterapie
ilustrační foto Nemocnice Prostějov

To je jen část potíží, kterých se mohou pacienti z Prostějova a okolí spolehlivě a bezbolestně zbavit i bez chirurgických zákroků. Léčba pomocí radioterapie - ionizujícím zářením je efektivní metoda, probíhá ambulantně v několika dávkách, pro pacienty je bezbolestná, s minimem rizik a cenově dostupná.

„Velkou výhodou radioterapie je kromě vysoké efektivity také minimum nežádoucích účinků, což z ní společně s nulovou bolestivostí dělá relativně příjemnou a kvalitní metodu léčby,“ ujistil primář oddělení radiační onkologie Vladimír Brtník s tím, že cílem radioterapie je dosažení analgetického a protizánětlivého účinku, což pacientovi přináší pocit úlevy a zmírnění obtíží. Metoda je indikována především tam, kde končí možnosti ostatních léčebných metod.  

„Tato léčba má opravdu široké uplatnění a dokáže pomoci téměř každému, kdo trpí akutními či chronickými záněty šlach a šlachových pochev, záněty kloubů, bolestmi ostruhy patní kosti, „tenisovým“ či „oštěpařským“ loktem, záněty měkkých tkání v okolí ramenního kloubu, záněty váčků okolo kloubů nebo i bolestmi při artrózách,“ vyjmenoval Brtník a dodal, že radioterapie naopak není vhodná u nejasné diagnózy, u pacientů s hematologickým onemocněním, u těhotných žen nebo i u pacientů mladšího věku. (red)

Poslat nový komentář