V prvním pololetí letošního roku přišlo v Nemocnici Prostějov na svět celkem 416 dětí

V prvním pololetí letošního roku přišlo v Nemocnici Prostějov na svět celkem 416 dětí
ilustrační foto agel.cz

Celkem 416 dětí se v prvním pololetí letošního roku narodilo v porodnici Nemocnice Prostějov. Mezi dětmi bylo 211 děvčat, 205 chlapců a 5 párů dvojčat.

Nejplodnějším měsícem byl letos v prostějovské porodnici únor, kdy přijelo celkem 72 maminek. Nejméně se naopak rodilo v březnu a v červnu, kdy zdravotníci asistovali shodně u 63 porodů. „Rodiče pro své ratolesti volili především tradiční česká jména, pro holčičky Eliška, Karolínka, Kristýnka či Terezka. Mezi chlapci bylo nejvíce Adamů, Tomášů, Jakubů a Janů,“ prozradila vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov Bc. Věra Tisoňová.

Někteří rodiče se však přiklonili k exotičtějšímu jménu, a tak mezi prostějovskými novorozenci byl například také malý Christian, Fabien, Eduardo, Kevin či Lucas. Mezi netradiční dívčí jména patřila Timea, Amélie, Lilien, Lejla, Vivien nebo Melánie.

Porodnice Nemocnice Prostějov je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři samostatné, klimatizované porodní boxy s úplným sociálním zázemím. K vybavení porodních boxů patří porodní vana i polohovatelná porodní lůžka a maminky zde mají možnost libovolné volby způsobu porodu. Možnost přítomnosti otce u porodu je samozřejmostí, a to včetně císařského řezu. (Zdroj Nemocnice Pv)

 

Poslat nový komentář