Nemocnice Prostějov nabízí nově nastávajícím maminkám lekce předporodního plavání

Nemocnice Prostějov nabízí nově nastávajícím maminkám lekce předporodního plavání
Ilustrační foto Uherskohradišťská nemocnice a.s.

Novou službu pro těhotné ženy čerstvě zavedlo gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Prostějov. Zájemkyně z řad nastávající maminek mohou využívat také lekce předporodního plavání, které probíhá každé pondělí v nově zrekonstruovaném bazénu Centra léčebné rehabilitace Nemocnice Prostějov.

„Pobyt v bazénu pomáhá uvolnit svalové napětí a odlehčit namáhaným kloubům. Díky cvičení ve vodě pak maminky mohou posilovat nejvíce svalových skupin najednou,“ vysvětluje vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov Věra Tisoňová a dodává, že těhotenské plavání je nejvhodnější pro ženy od 13. do 20. týdne těhotenství.

Kurzy plavání pro nastávající maminky probíhají pod vedením zkušených fyzioterapeutek z Centra léčebné rehabilitace Nemocnice Prostějov a trvají celkem pětačtyřicet minut. „Celá lekce těhotenského cvičení ve vodě je koncipována především jako relaxační a pohodová záležitost, přesto by nastávající maminky měly svou účast zkonzultovat se svým ošetřujícím gynekologem,“ dodává Tisoňová.

Zájemkyně o lekce předporodního plavání se musí předem registrovat, a to jednoduše on-line na stránkách Nemocnice Prostějov: http://prednaskyprotehotne.nemocniceprostejov.agel.cz/. (Zdroj Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář