Nezapomeňte! Den ledvin v nemocnici dnes!

Nezapomeňte! Den ledvin v nemocnici dnes!
ilustrační foto plakát

Bezplatné měření krevního tlaku, stanovení kladiny cukru a tuku v těle nebo vyšetření moči mohou zájemci absolvovat v prostějovské nemocnici 14. března. Cílem těchto vyšetření je zajištění prevence onemocnění ledvin, na kterou se v rámci Světového dne ledvin. Kromě bezplatných vyšetření  nemocnice v rámci Dne ledvin pořádá  také konzultace, prezentace a prodej urologických přípravků či potravinových doplňků a prohlídku oddělení.

Smyslem Dne ledvin je prevence vzniku onemocnění ledvin, případně jejich včasný záchyt. Pokud mají lidé jakékoliv podezření na onemocnění ledvin, například mají nezvykle zbarvenou či zpěněnou moč, močí málo nebo naopak velmi často, mají problémy se zadržováním tekutin v těle nebo bolest v bederní oblasti, ať se určitě přijdou nechat prohlédnout 14. března. Od 6,30 do 14 hodin budou moci zájemci v nefrologické ambulanci prostějovské nemocnice absolvovat například měření BMI či krevního tlaku a využít konzultace s odborníky v daném oboru.

Světový den ledvin vyhlásila Mezinárodní federace nadací pro nemoci ledvin a Mezinárodní nefrologická společnost. Cílem této akce je zvýšit informovanost veřejnosti o nemocech ledvin, o možnostech jejich včasné léčby, diagnostice, ale i o prevenci. (red)

Poslat nový komentář