Nezaměstnanost klesá, nejnižší je tradičně na Prostějovsku

Nezaměstnanost klesá, nejnižší je tradičně na Prostějovsku
ilustrační foto logo UP

Vývoj nezaměstnanosti v jednotlivých okresech Olomouckého kraje je podobný – ve všech počet lidí bez zaměstnání poklesl. Podíl nezaměstnaných osob vyšší než republikový průměr vykázaly čtyři okresy, nejvyšší byl v okresech Přerov (5,3 %) a Jeseník (4,9 %). Nejnižší podíl nezaměstnaných tradičně hlásí v okrese Prostějov (2,7 %), který jako jediný vykazuje nezaměstnanost nižší než v ČR.

„Je třeba říci, že se snažíme, aby u nás lidé nacházeli práci. Věříme, že za pozitivním vývojem je i naše snaha o co nejsmysluplnější využití průmyslové zóny. Firmy se zde rozrůstají a nabízí stále více práce. Přicházejí ale i další investoři, kteří Prostějov považují za ideální místo k podnikání,“ uvedla primátorka Alena Rašková, která netají radost nad pozitivní situací v okrese. Na jedno volné pracovní místo totiž, matematicky vyjádřeno, připadá 1,5 uchazeče, což je nejméně v celém kraji. (Zdroj UP)

Komentáře

Umím si docela představit Raškovou u výrobního pásu v Mubei nebo jak máčí desky do chemikálií v Toray, asi jí nic jiného po skončení mandátu nezbyde :-))

Poslat nový komentář