Jak město Prostějov podporuje zaměstnanost?

Jak město Prostějov podporuje zaměstnanost?
ilustrační foto

Nedávno bylo v průmyslové zóně otevřeno nové distribuční, obchodní a logistické centrum, které nabídne až padesátku pracovních příležitostí. Podle sdělení vedení města to zdaleka není poslední projekt, který v budoucnu pomůže snížit nezaměstnanost v Prostějově.

Díky vstřícnosti vedení města mají o pozemky v průmyslové zóně zájem i další firmy, které zde hodlají investovat do nových objektů, do nových výrobních hal. Pracovní místa zde mohou získat odborníci s výučním listem, středoškolským vzděláním i vysokoškolským diplomem. Podle vyjádření místostarostu Jiřího Pospíšila mají o výhodné místo v průmyslové zóně zájem čtyři další společnosti.
„Zatím mohu pouze říci, že se jedná o firmu oděvní, která v Prostějově již několik roků šije, dále firma na třídění a zpracování oděvů, dvě firmy, které vyrábějí součástky do automobilů. Celkem by to znamenalo pro město více než 200 pracovních míst, to určitě není málo. Snažíme se vytvořit investorům takové podmínky, aby právě zde našli dobré zázemí pro své firmy. Zmíněné projekty by mohly podpořit zaměstnanost v našem městě a nabídnout zajímavou práci i výdělek místním lidem. O to nám především jde,“ potvrdil místostarosta Pospíšil záměr radnice.
(jap)

Poslat nový komentář